28.11.2018 Новини

БПД през 2018

През 2018 г. водещата тенденция в БПД беше експанзията. За нас не скоростта е важна, а посоката. Растейки, ние продължихме да добавяме стойност в партньорските ни взаимоотношения. Реализирахме идеи и проекти, които се базират на личното ни отношение и ангажираност.  Продължаваме устойчивито си развитие като предлагаме продукт и решения, които са уникални и дългосрочни.

  • През 2018 продължихме да инвестираме и спекулативно доставихме на пазара нова сграда със складови и търговски площи в портфолиото на БПД Варна  с площ от 2500 кв.м.  Очакваме първите наематели в началото на декември тази година.
  • През 2018 стартирахме проектирането  на II фаза на БПД София Изток, която ще бъде завършена и предадена в Q4 2019 г.  За втори път ще изпълним стандартите на фармацевтичен склад от около 4300 кв.м.Бяхме избрани за дивелъпър на база  опит и експертиза, високите ни строителни стандарти, комбинирани с функционалност на площите и дългсрочен поглед във времето
  • Закупихме имот  с площ 30 000 кв.м. на входа на Божурище и добавихме нова локация в София – БПД София Запад.  Имотът е разположен с лице на бул. “Сливница” и международен път Е-80, водещ до Сърбия. Имотът разполага с лесен достъп и е на 5 км от Околовръстен път на София водещ до автомагистрала Струма и автомагистрали Тракия и Хемус. В непосредствена близост сме до новостроящата се АМ „Калотина-София“ и нов път свързващ Индустриална зона Божурище” със София-град.

Имотът е с изключителна локация и разполага с инфраструктура и предстои да бъде развит с РЗП от около 13 500 кв.м.  в края на 2020 г. В процес на преговори сме с клиенти, които искат да обединят площите си на едно място и имат доверие в БПД като надежден и стабилен партньор.

Ще доставим на пазара качествени индустриално – логистични площи, като ще бъде акцентирано върху устойчивост, екологичност и отлична работна среда.

  • Водим преговори  за няколко проекта по поръчка за международни клиенти от automotive сектора, както и с  компании, чийто бизнес има  специфични изисквания на локации Русе и Варна. Уверени сме, че скоро ще започнем реализацията им.
  •  Станахме собственици на нов индустриален имот с изградена инфраструктура в Плевен с обща площ от 202 000 кв.м. Ще предложим възможност за изграждане на логистични и складови сгради, възможности за строителство по задание, възможност за производствена дейност и предлагане за продажба на имот/имоти със съществуващи сгради.
  • През 2018г. получихме от Патентно ведомство Свидетелство за регистрация на Търговска марка BPD и в края на годината ще бъдем готови с реализацията на 2 корпоратвини видеа с акцент върху човешкия фактор, като движеща сила в БПД и видео 2 с фокус върху портфолито ни от индустриални имоти и сгради, признати и отличени с множество награди.
  • Ключово събитие за нас беше, че придобихме фонд за недвижими имоти, публично предлаган на Българската фондова борса. Това забележително събитие в БПД открива вълнуващи  възможности за български и международни частни  и институционални инвеститори да участват на пазара на индустриални проекти в София и другите големи градове в България.
  • Продължаваме да разглеждаме различни проекти, включително и закупуване на активи и развитие на нови за нас локации. Разполагаме със собствено финансиране и екип, способен да се справи с вички предизвикателства. 

Това са не само факти и събития, а заявката,  че ще продължим да бъдем сред най – големите и коректни инвеститори и дивелъпъри.

Успехът на БПД се дължи на способността ни да управляваме проекти: от идейна концепция до краен продукт. И през 2019 г. най – голямото ни предимство ще са ентусиазмът и волята да прверъщаме днешните мечти и идеи в постижения утре! През 2019г. БПД ще има годишнина – 15 години на пазара на индустриални имоти с първокласни инвестиции на ключови локации.

Снимки от изграждането на Логистичен Парк София Ринг Научи повече